Stillaskurs: Opplæringen du trenger for arbeid i høyden - Stavdal
stillaskurs

Stillaskurs: Opplæringen du trenger for å utføre arbeid i høyden

Publisert 22/11/2022
stillaskurs

Både små og store bedrifter innen bygg- og anleggsbransjen er avhengige av stillas for å kunne utføre prosjekter på en trygg og effektiv måte. Samtidig er det lovpålagt med opplæring i montering og bruk av stillas. 

Når du jobber innen bygg og anlegg er det noen jobber du ikke får fullført med bena godt plantet på bakken. Dersom du trenger stillas for å utføre en jobb i høyden, trenger du å ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Dette skyldes naturligvis at arbeid med stillasmontering og arbeid fra stillaser innebærer en risiko for fall og skader. 

Krav om dokumentert opplæring 

I «Forskrift om utførelse av arbeid» § 17-3 stiller Arbeidstilsynet krav om dokumentert opplæring for alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over to meter plattformhøyde: 

«Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker som skal arbeide med montering, demontering, endring og kontroll av systemstillaser med øverste stillasgulv fra fem meter og inntil ni meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning får opplæring.»

Les også: Fasadeendring? Dette bør du vite

Gir mulighet for å ta større jobber alene 

Som ved ethvert annet yrke, vil flere ferdigheter gi flere jobbmuligheter, enten du jobber selvstendig eller i en bedrift. Dokumentert opplæring i stillasmontering og -bruk vil alltid være verdifullt for potensielle arbeidsgivere eller kunder, fordi denne dokumentasjonen utvider spekteret av jobber du kan utføre for dem på egenhånd. I tillegg vil den vise at du setter sikkerhet i høysetet. 

Les også: Fallsikring: Hold deg selv og andre trygge på byggeplassen

Stavdal tilbyr stillaskurs i Oslo og Bergen 

Riktig trening og opplæring er en viktig del av Stavdals sikkerhetsarbeid. Derfor tilbyr vi en rekke kurs for bygg- og anleggsarbeidere, herunder stillaskurs. Kurset er et kvalitetssikret teori- og praksiskurs i henhold til kravene i forskrift § 17-3. Her vil du blant annet få innsikt i stillasteori og innføring i montering av de ulike stillastypene. Kurset skal også gjøre deg i stand til å kunne vurdere tilstanden på stillasmaterialet og behov for vedlikehold. Det kan gjennomføres på våre lokasjoner eller ute på ditt prosjekt om det er ønskelig. Les mer om våre kurs her og ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon. 

Behov for å leie stillas? 

Husk at du alltid kan leie stillaser hos Stavdal, slik at du kan utføre dine prosjekter på en praktisk og sikker måte. Vi har et bredt utvalg av stillaser i ulike størrelser og typer. Hvis du er usikker på hva slags løsning du trenger, kan du ta kontakt med en av våre dyktige ansatte, så vil du få god veiledning!  

stillaskurs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *