Skap din egen drømmehage | Nyheter | Stavdal

Skap din egen drømmehage

Publisert 19/10/2021

Har du utsatt hageprosjektet litt for lenge? Det kan fort føles som et tiltak dersom du ikke helt vet hvor du skal begynne. Derfor kan det være fint å starte med å sørge for å ha riktig maskinutstyr som både effektiviserer og gjør jobben enklere. Her er fem kjappe og enkle tips til hvordan du kommer raskere i mål med riktig maskinutstyr.

1. Fjern ugress med en ryddesag

Hvis du er litt usikker på hvor du skal starte hageprosjektet, kan vi anbefale å leie deg en håndholdt ryddesag for å gå løs på kantklippingen og uønsket ugress. Med en håndholdt ryddesag vil du kjapt oppnå resultatene du ønsker og det gjør oppryddingen til en lek.

2. Få rett grunnlag med en håndholdt plenrulle

For å få suksess med ny plen ved første forsøk er det smart med en plenrulle for å få pakket jorden under ordentlig. Dette gjelder uansett om du skal så en helt flunkende ny plen, eller om du skal legge ut ferdigplen: en plenrulle hjelper deg med å få det beste resultatet.

3. Ta prosjektet til nye høyder med en minigraver

Hvis du står med et litt større prosjekt foran deg hvor du i all hovedsak må grave ut store deler av tomten for å tilrettelegge for hagen du ønsker deg – som å grave ned trampolinen, blir det hele en smal sak dersom du leier en minigraver. Da får du også muligheten til å flytte steiner, røtter og store jordhauger om det trengs – og det kun på noen få dager.

Les også: Minigravere og små anleggsmaskiner – finn den rette til ditt prosjekt

4. Rydd opp med en stubbefreser

En stubbefreser er det perfekte verktøyet for å bli kvitt gamle stubber og røtter som ikke gjør noe særlig nytte for seg i den nye hagen din. Stubbefreseren kan brukes både til å gjøre plass til busker, nye trær eller et blomsterbed, og gjør hele prosessen mer skånsom for både jorden og deg selv enn hvis du bruker en spade. Etter du er ferdig frest, vil det ligge igjen flis etter de gamle røttene og stammen som med tiden blir til næring for jorden.

5. Tilrettelegg for nyplanting med en jordfreser

Er du glad i hagearbeid og planting? Da bør du sette av en liten flekk i hagen til å plante grønnsaker, eller et blomsterbed. Før du gjør det, er det lurt å gi jorden du skal plante i litt ekstra pleie først. En jordfreser knuser store klumper med jord og gresstorv og gjør i tillegg jorden luftig og løs. Dette er akkurat det miljøet grønnsaker som gulrøtter og poteter trenger for å trives.

Stavdal har alt du trenger til hageprosjektet

Uansett hva du trenger trenger for å realisere hagedrømmen, har vi det du trenger av maskiner og hjelpemidler for at du skal komme effektivt og trygt i mål. Kontakt oss i dag for å få råd og tips rundt hvilke hjelpemidler som hadde vært perfekt for å gjennomføre ditt hageprosjekt. Vi vektlegger personlig service og har vilje og evne til å alltid finne den beste løsningen for våre kunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *