4 fordeler med å leie anleggsmaskin | Stavdal
annleggsmaskin

4 fordeler med å leie anleggsmaskin fremfor å eie

Publisert 22/11/2022
annleggsmaskin

Vurderer du å kjøpe eller leie anleggsmaskin? Leie av anleggsmaskiner og annet utstyr har blitt den nye normalen i byggebransjen. Det er det gode grunner til. Her gir vi deg en oversikt over fordelene ved å leie fremfor å eie.

1. Utleie er kostnadseffektivt

Anleggsmaskinen tilhører en annen liga enn annet arbeidsutstyr. Den er monstrøst stor og har gjerne et sekssifret prisbeløp. Ved å leie vil du slippe de store kostnadene ved å investere i en maskin som heller kan betales for i samsvar med behovet ditt. Maskinen graver dypt, løfter tungt og vil i ny og ne pådra seg en skade. Kjøpt utstyr er eierens ansvar, og dermed ligger byrden hos eieren når maskinen må repareres eller vedlikeholdes. Siden maskinen ikke må stå hos deg, er det dessuten spart lagerplass, og du slipper å måtte se etter større lokaler til bedriften din. Når lagerhold og -håndtering elimineres, kuttes personalkostnadene ned.

2. Utleie tillater fleksibilitet

Flunkende nytt utstyr er stadig i omløp på markedet for å kunne møte ditt krav til en mer avansert teknologi. Etter noen år vil du sannsynligvis ønske å bytte ut maskineriet ditt. Med umiddelbar tilgang til et stort utvalg av maskiner, både elektriske og dieseldrevne, er det enklere å få tak i det utstyret som passer deg og dine behov best. Enten du skal grave, laste opp, forflytte eller komprimere masser, vil du lettere kunne ta ulike typer oppdrag uansett hvor lange de er. Hos Stavdal har vi har både korttids- og langtidsleie.

Les også: Minigravere og små anleggsmaskiner – finn den rette til ditt prosjekt

3. Utleie er et sikkert valg

Når du vet at noen andre har brukt anleggsmaskinen før deg, kan det være du tenker at maskinen ikke vil være i topp stand innen du skal overta. For at du skal få en trygg opplevelse, vil maskinene kvalitetssjekkes og kontrolleres før hver utleie. På vår side som maskinutleieselskap, har vi ansvar for at utstyret er sikkert, at farer elimineres, og å informere om HMS-tiltak og nødvendig opplæring. På din side som arbeidsgiver, stilles det krav til blant annet forsvarlig bruk, kontroll og vedlikehold. Regler og forskrifter knyttet til maskinutleie ivaretas med utleieavtalen, og kan leses om i detalj i arbeidsmiljøloven § 5-5 og maskinforskriften. Du kan òg ta en titt på våre leievilkår.

Les også: Fallsikring: Hold deg selv og andre trygge på arbeidsplassen 

4. Utleie sparer miljøet

Levetiden til en anleggsmaskin tilsvarer i dag sjeldent brukstiden. Bidrar du til at anleggsmaskinen får tre eller flere eiere i den tiden den varer, minskes dette tidsgapet og du gjør miljøet en tjeneste. Og en manns skrot er en annen manns skatt, som det heter. Utstyr som ellers ville gått på dynga, vil kunne være til nytte for noen med mindre avanserte behov enn deg. Byggebransjens miljøavtrykk er som kjent blant de høyeste, og med utleie reduserer du i det minste bedriftens avtrykk. I Stavdal leter vi alltid etter bærekraftige løsninger.

Stavdal tilbyr utleie av anleggsmaskiner

Som en helhetsleverandør av maskinutleie, har vi noe for enhver bedrift. Hos Stavdal har du tilgang til hele spekteret av anleggsmaskiner, inkludert beltetrillebårer, kompaktlastere, hjullastere, beltedumpere, kompressorer, minigravere og vibroplater. Det finnes en løsning som passer ditt oppdrag best – vi hjelper deg i utvelgelsen. Ta kontakt med oss for å finne den maskinen som er best for deg.

anleggsmaskin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *