Kurs i fallsikring | Få en tryggere arbeidsplass | Stavdal
Fallsikring

Fallsikring: Hold deg selv og andre trygge på byggeplassen

Publisert 11/08/2022
Fallsikring

Byggeplassen kan være et kaotisk sted med mange byggmaskiner, høye stillaser og mye trafikk. God planlegging, HMS og nødvendige sikkerhetskurs er derfor viktig å ha på plass før man begir seg ut på prosjektet. 

En trygg byggeplass for alle

Det skal være trygt å jobbe på byggeplass. En viktig del av sikkerhetsarbeidet handler om god HMS (helse, miljø og sikkerhet), da mange skader og ulykker på byggeplasser er følger av dårlig koordinering og planlegging. Uansett om prosjektet ditt er stort eller lite, er det viktig at du planlegger for hvordan sikkerheten til alle involverte skal ivaretas gjennom hele prosjektet.  

Arbeidstilsynet har utarbeidet en byggherreforskrift som i detalj beskriver hva slags plikter byggherren har gjennom hele prosessen. Det kan være greit å vite hva som er ditt ansvar og hvordan du kan sørge for et best mulig arbeidsmiljø og sikkerhet for de som skal ta del i prosjektet. Da kan du være i forkant og sikre at alt foregår som det skal. Hvis noen av forskriftene brytes kan det føre til bøtelegging av ansvarlige.

Les også: Hvilken lift trenger du til hvilket bruk?

Kurs i fallsikring

Fallsikring

Noe av det viktigste man kan gjøre for å sikre en arbeidsplass er å sørge for riktig opplæring og kursing. Ikke bare er det lurt, det er også pålagt for arbeidsgiver at arbeidstaker har opplæringen som kreves for å utføre visse oppgaver. Fallsikringskurs må man ha dersom man skal håndtere fallsikringsutstyr i sitt arbeid. 

I 2020 var fall den vanligste årsaken til arbeidsulykker. Av 20 000 innmeldte arbeidsulykker hos NAV, stod fall for en femtedel av dem. Viktigheten av skikkelig fallsikring på en byggeplass er med andre ord helt avgjørende. Hos Stavdal gjennomfører vi fallsikringskurs for deg og dine medarbeidere på bestilling. Vi kan enten gjennomføre kursene der du holder til, eller i våre lokaler. Fallsikringskurs gjør deg i stand til å trygt håndtere fallsikringsutstyr.

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om fallsikringskurs eller andre sikkerhetskurs? Ikke nøl med å ta kontakt med en av våre dyktige medarbeidere. Vi hjelper deg mer enn gjerne med å sikre byggeplassen for både deg og dine ansatte. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *